Romanian Corner
- thebluefox
- Main keyboard: Cherry MX 3000M CYA
- Favorite switch: Alps
- DT Pro Member: -
Alea din plastic seamana cu un pat de cablu pt. podea. Am asa ceva pe la lucru.
- thebluefox
Merita 30 de lei fara transport? Imaginea e de la alta tastatura. Cea din anunt e intreaga in stare buna.
Last edited by thebluefox on 16 Oct 2016, 22:42, edited 1 time in total.
- thebluefox
Deci chestia care se vede in dreapta nu e un keyswitch negru?
- Laser
- emacs -nw
- Main keyboard: Plum TKL \w Topre domes (work) / Novatouch (home)
- DT Pro Member: 0180
Daca e, e pus acolo sa induca in eroare. Arata clar o tastatura in care tasta gliseaza prin tubul ala patrat pe un dom de cauciuc/plastic.thebluefox wrote: ↑Deci chestia care se vede in dreapta nu e un keyswitch negru?
- Laser
- emacs -nw
Exemplu (daca alegi switch-ul negru - care e linear): https://www.aliexpress.com/item/LINGBAO ... 11593.html
Acuma, mi-e greu sa spun ca "recomand" asa ceva - dar nu cred ca poti cobori cu pretul, rezonabil, sub valoarea respectiva. Ce recomand este: bani pusi deoparte, si documentare serioasa inainte. Apoi, daca modelul cumparat e ceva valoros, se poate revinde daca nu corespunde 'feeling'-ul cu cel dorit (e greu sa stii ce switch-uri iti plac, cu combinatia arcuri + tactil/linear/clicky, dinainte).
Acuma, mi-e greu sa spun ca "recomand" asa ceva - dar nu cred ca poti cobori cu pretul, rezonabil, sub valoarea respectiva. Ce recomand este: bani pusi deoparte, si documentare serioasa inainte. Apoi, daca modelul cumparat e ceva valoros, se poate revinde daca nu corespunde 'feeling'-ul cu cel dorit (e greu sa stii ce switch-uri iti plac, cu combinatia arcuri + tactil/linear/clicky, dinainte).
- thebluefox
Cat ziceti ca merita un Sejin Futaba-mount dome? Mai precis Sejin SKR 1032 in stare buna.
- Laser
- emacs -nw
Aia din Iasi, presupun ... N-am incercat tehnologia, am citit undeva pe forum ca sunt "smooth", asa ca daca o cumperi ca s-o folosesti, pretul nu e mare. Altfel, sunt si dezavantaje: 1. taste incompatibile cu cherry mx sau alps (din cate stiu), 2. big ass enter si 3. n-are modificatori/taste 'windows'. Eventual merita vazut in istoricul deskthority sau pe ebay cam cu cat s-ar vinde? Daca ai rabdare pt. chestii din astea
Last edited by Laser on 20 Oct 2016, 13:29, edited 1 time in total.
- gogusrl
- Main keyboard: Cherry G80-1851
- Main mouse: Logitech G9x
- Favorite switch: linear stuff
pret ok pentru mx blue
https://www.olx.ro/oferta/vand-tastatur ... 01dd5a4980
edit : bluefox, daca te arde rau sa-ti iei ceva, iti fac eu cadou un white alps cu big ass enter
https://www.olx.ro/oferta/vand-tastatur ... 01dd5a4980
edit : bluefox, daca te arde rau sa-ti iei ceva, iti fac eu cadou un white alps cu big ass enter
- thebluefox
Da, aia din Iasi Are un ping bestial, parca e o clona de IBM model M.Laser wrote: ↑Aia din Iasi, presupun ... N-am incercat tehnologia, am citit undeva pe forum ca sunt "smooth", asa ca daca o cumperi ca s-o folosesti, pretul nu e mare. Altfel, sunt si dezavantaje: 1. taste incompatibile cu cherry mx sau alps (din cate stiu), 2. big ass enter si 3. n-are modificatori/taste 'windows'. Eventual merita vazut in istoricul deskthority sau pe ebay cam cu cat s-ar vinde? Daca ai rabdare pt. chestii din astea
Parca-i vad pe colegi cu castile pe urechi
Last edited by thebluefox on 20 Oct 2016, 17:48, edited 1 time in total.
- thebluefox
Depinde in ce conditiigogusrl wrote: ↑ edit : bluefox, daca te arde rau sa-ti iei ceva, iti fac eu cadou un white alps cu big ass enter
PS Tastatura Razer chiar are pret bun, da` mi s-au cam dus banii cu renovarile prin casa asa ca oricum nu puteam sa o iau zilele astea...
- Laser
- emacs -nw
Asta pare interesanta, la pret (Cherry MX Black, ANSI, modificatori de dimensiuni "normale"), daaar ... trebuie sa fii in Bucuresti sau sa ai skilluri de negociere : https://www.olx.ro/oferta/tastatura-mec ... ce75c45b89
- thebluefox
Masina de scris IBM in Arad.
https://www.olx.ro/oferta/de-vanzare-ID6Ew9Y.html
- derzemel
- Main keyboard: FC660C, SSK, TX-1800 Nixie
- Main mouse: Mionix Naos 7000
- Favorite switch: Alps SKCL/SKCM tactile
Tastatura e buckling spring, deci puteti refolosi tastelethebluefox wrote:Masina de scris IBM in Arad.
- thebluefox
Ma gandeam ca poate va intereseaza... In momentul asta salvez banii pentru o tastatura.
Oricum, depinde daca o trimite in tara sau cat de repede se va vinde.
Oricum, depinde daca o trimite in tara sau cat de repede se va vinde.
-
- Main keyboard: Razer Blackwidow Ultimate
- Main mouse: Steelseries Rival 100
- Favorite switch: MX Blue
Am pus si niste O-ringuri ieftine de pe ebay , iar rezultatele sunt placute, zic eu. Clickul este inca prezent, ceea ce e placut, dar clack-ul este mult diminuat, ceea ce e super. Ma gandesc ca ar avea un impact mult mai mare pe un switch tactil sau liniar, fara click.
- thebluefox
Ma ajuta cineva cu urmatoarele. Cele doua de sus ma intereseaza:
- Laser
- emacs -nw
Salut, de cea de sus nu stiu. Cea din mijloc *pare* a fi genul ala de tastatura care are taste compatibile Alps, si "stems" tot de tip Alps, dar care calca pe o membrana (nu e "full switch", ci doar stem-ul, restul e plasticul carcasei si membrana) - cu alte cuvinte, tot ce merita luate (eventual ...) sunt tastele (dar s-ar putea sa ma insel si sa fie altceva).
Last edited by Laser on 28 Oct 2016, 21:17, edited 2 times in total.
- thebluefox
Am mai primit o poza unde apare iar o tastatura din primele trei .
Cea din mijloc e un Mitsumi KKR-E99AC.
Update: 20 de lei pe bucata...
Cea din mijloc e un Mitsumi KKR-E99AC.
Update: 20 de lei pe bucata...
- Laser
- emacs -nw
Pt. cine vrea o tastatura mai ieftina cu cherry mx brown, nu-i rea asta (are si trackball): for-sale-f55/g80-11801lpade-ibm-5150-ke ... 14788.html
- thebluefox
gogusrl wrote: ↑mijloc e 99% alps compatible caps cu white alps sau asemanator (go go blue), si aia de sus nu prea merita sa te atingi de ea (decat din nou daca are blue alps).
Cea din mijloc e Gear G2101, vad ca ai avut asa ceva:
workshop-f7/cherry-to-alps-adapters-t49 ... 01#p191553
- Laser
- emacs -nw
Si mai ieftina (probabil mx blacks) - 8+17=25 euro in total: http://www.ebay.de/itm/Tastatur-Cherry- ... SwRgJXgd0G
Neavand placa de metal, e mai flexibila la tastat, ceea ce e bine, pentru probleme cu incheieturile etc.
Neavand placa de metal, e mai flexibila la tastat, ceea ce e bine, pentru probleme cu incheieturile etc.
- thebluefox
Cred ca e 8+17+ 2 euro pentru ambalare, scrie ceva de 2 euro in plus
- Laser
- emacs -nw
Cei 2, daca inteleg bine, sunt pentru "fiecare item in plus", un avantaj mare pentru cine cumpara mai multe De altfel, poti introduce un numar la partea de shipping si daca dai click pe butonul din dreapta, va afisa costul total. Daca mai gasesti un amator, deja pretul per tastatura devine (2*8 + 19) / 2 = 35/2 = 17.5 euro (plus eventual curier/posta in tara). La momentul asta, mai sunt 3 disponibile.thebluefox wrote: ↑Cred ca e 8+17+ 2 euro pentru ambalare, scrie ceva de 2 euro in plus
- thebluefox
Update, tastatura de sus:
- thebluefox
Nu stiu inca cum functioneaza. Am cinci tastaturi vintage, da` au venit toate azi.
In afara de asta mai sunt doua cu "white Alps", una cu "Futaba switches"(din alta sursa, 15 lei + transport ) si una ce are switch-ul ala cu arc de la Mitsumi.
Si eu nu am un adaptor DIN5 > Ps2
Si primele greseli... Cele doua sunt exact cum le-a desris Laser, bune pt. keycaps.
Poate le pun de vanzare ca mecanice
In afara de asta mai sunt doua cu "white Alps", una cu "Futaba switches"(din alta sursa, 15 lei + transport ) si una ce are switch-ul ala cu arc de la Mitsumi.
Si eu nu am un adaptor DIN5 > Ps2
Si primele greseli... Cele doua sunt exact cum le-a desris Laser, bune pt. keycaps.
Poate le pun de vanzare ca mecanice
Last edited by thebluefox on 05 Nov 2016, 12:01, edited 1 time in total.
- Laser
- emacs -nw
In afara de mufe, firele sunt compatibile, e acelasi standard (presupunand ca placa merge cu protocolul AT, nu XT), daca ai multimetru etc. poti vedea "care care-s" si sa schimbi cablul complet cu unul PS/2, adica desfacand tastatura, vazand cum sunt conectate firele din cablul vechi (cu mufa DIN5) la PCB si inlocuindu-le acolo cu cablul "nou" (cu mufa ps/2).