Romanian Corner

thebluefox

09 Nov 2016, 20:04

derzemel wrote:
thebluefox wrote:Noutati :?: Recunoasteti ceva?
nw.png
Rubber dome toate

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Multumesc de raspuns, am descoperit pana la urma... :oops:
Trebuia sa nu ma grabesc. Da` atunci nu mai vorbea nimeni pe aici :mrgreen:

gogusrl

09 Nov 2016, 20:27

Dreapta jos are cherry compatible keycaps (e un btc ceva ceva), se recunoaste dupa ESC-ul de 1.25u.

derzemel

09 Nov 2016, 20:33

thebluefox wrote:
derzemel wrote:
thebluefox wrote:Noutati :?: Recunoasteti ceva?
nw.png
Rubber dome toate

Multumesc de raspuns, am descoperit pana la urma... :oops:
Trebuia sa nu ma grabesc. Da` atunci nu mai vorbea nimeni pe aici :mrgreen:
Da, stiu cum e faza asta cu "grabitul". Am facut si eu multe cumparaturi pe baza de impuls la inceput cu pasiunea asta si m-am ars de multe ori (si de multi bani). Cea mai interesanta "teapa" e un IBM Model M rubberdome pentru care am dat, din fericire, doar 50 lei.

Am invatat o chestie totusi: daca tastatura are taste de windows, atunci este foarte posibil sa fie rubberdome.

Sunt putine care sunt mecanice, cu tasta de windows si care au infatisare "old school". Ce imi amintesc acum ar fi Dell 101 si 101w (alps) si cherry g80-3000

thebluefox

09 Nov 2016, 21:12

gogusrl wrote: Dreapta jos are cherry compatible keycaps (e un btc ceva ceva), se recunoaste dupa ESC-ul de 1.25u.
BTC 5201, rubberdome

thebluefox

09 Nov 2016, 21:15

Astea nu ma intereseaza. Doar cele doua Laser.
Cea care are review pe forum cu numele de Clicker nu sunt hotarat, are keycaps compatibil cu Alps. Dar ii lipseste spacebar-ul.

pahomi

10 Nov 2016, 14:20

Dorește cine să facă un schimb cu un set de keycaps? Ofer setul din poză, nou neutilizat, layout ANSI pe un alt set layout ISO.
Retro typewriter
Retro typewriter
20161110_142712.jpg (2.94 MiB) Viewed 5614 times

Andrei P

11 Nov 2016, 16:27

thebluefox

11 Nov 2016, 20:27

Jumatate de pret
https://www.olx.ro/oferta/tastatura-raz ... 4a83912457
Ba nu, un sfert...

thebluefox

12 Nov 2016, 14:03

thebluefox wrote: Jumatate de pret
https://www.olx.ro/oferta/tastatura-raz ... 4a83912457
Ba nu, un sfert...
A updatat pretul, poate se uita pe forum :D

Laser
emacs -nw

13 Nov 2016, 19:27

Intrebare pt. cine a vandut deja chestii in afara tarii - voi cum calculati cat costa transportul pana intr-o tara sau alta? Site-ul online de la posta romana? (e "reliable" ?) DHL? Ce recomandati si - mai sunt si alte metode?

derzemel

13 Nov 2016, 19:56

Laser wrote:Intrebare pt. cine a vandut deja chestii in afara tarii - voi cum calculati cat costa transportul pana intr-o tara sau alta? Site-ul online de la posta romana? (e "reliable" ?) DHL? Ce recomandati si - mai sunt si alte metode?
Posta Romana. Am trimis de toate si a fost ok mereu. De calculat, au un tabel pe site unde imi fac o idee si apoi vad la posta. Nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu prea departe cu estimarea.
Ca un pont... daca ai cutie de trimis care poate incapea intr-un plic, atunci trimite-o in plic (chiar daca e plic mare). O sa fie considerata scrisoare, nu colet.

Laser
emacs -nw

13 Nov 2016, 20:31

Mersi :)

thebluefox

16 Nov 2016, 19:53

Salut! Imi lipseste o tasta, mai exact tasta spacebar de la tastatura Laser.
Switch-ul de sub ea este ceva SMK. Aveti idee cum as putea rezolva problema. Eventual sa adaptez ceva de la alta tastatura temporar? :roll:

gogusrl

17 Nov 2016, 13:40

vreau sa-mi comand ceva de pe taobao, mai exact carcasa de Al pentru TADA68 care btw, a sosit luni. A mai comandat cineva de acolo ? ce proxy a-ti folosit ?

Image

thebluefox

17 Nov 2016, 14:25

Nu am luat nimic din cauza ca nu poti cumpara direct. Am un prieten in Beijing, da` nu stiu daca ar fi dispus la efort, sau daca are timp sa faca pe intermediarul.

Este un site: "buychina.ro" ; din nefericire nu stiu ce reputatie are.
https://www.youtube.com/watch?v=Uvmoz0MJ6pM

thebluefox

17 Nov 2016, 14:58

Sa inteleg ca asta este o tastatura intreaga cu tot tacamul? :
https://world.taobao.com/item/538092447779.htm#detail

gogusrl

17 Nov 2016, 15:07

Da, la ~60$ + shipping primesti tastatura cu gaterons programabila full, white backlight, steel plate, cherry profile dyesubs.

Pentru inca 60$ iei si carcasa de Al.

thebluefox

17 Nov 2016, 15:17

Vroiam sa imi construiesc o tastatura :
http://www.instructables.com/id/HacKeyb ... /?ALLSTEPS
Inca nu realizez bine diferentele de feeling intre diferitele tipuri de switchuri . Ce pot sa spun e ca MX Blue e foarte placut la tastare.
Pentru lucru imi trebuie o tastatura gen 60% . Am un birou ciudat in momentul de fata.

PS Mai functioneaza piata 700 pe la voi? :D :D

gogusrl

17 Nov 2016, 15:20

Piata 700 din Timisoara ? da, e tot acolo :)

Daca vrei sa-ti construiesti tastatura recomand ceva cu pcb deja printat. Nu are rost sa te complici la handwire mai ales daca-i primul build.

Poti face un 60% cu sub 60-70$ daca gasesti prin targ donor de switchuri / keycaps.

Andrei P

17 Nov 2016, 15:28

Wew, sa inteleg ca nu se poate comanda de pe taobao ca si pe aliexpress? Pretul e super bun si se apropie si ziua mea de nastere :P

Laser
emacs -nw

17 Nov 2016, 15:36

(Doar completare) De exemplu: http://www.ebay.com/itm/DIY-GH60-mecani ... Swo4pYGFpa

... si daca ai/obtii niste switch-uri Cherry MX care au si 2 picioruse de plastic ("PCB-mount" Cherry MX switches, si nu "plate mount"), e posibil sa folosesti PCB-ul fara placa de metal (care mai costa vreo 20$).

thebluefox

17 Nov 2016, 15:38

gogusrl wrote: Piata 700 din Timisoara ? da, e tot acolo :)

Daca vrei sa-ti construiesti tastatura recomand ceva cu pcb deja printat. Nu are rost sa te complici la handwire mai ales daca-i primul build.

Poti face un 60% cu sub 60-70$ daca gasesti prin targ donor de switchuri / keycaps.
Am ceva switchuri de la tastaturile Laser, se pare ca sunt clone de Cherry MX (SMK) si am si keycapsurile, mai putin bara de spatiu, dupa cum scriam mai sus.
Sau poate iau de la tine ceva "donor" cu switchuri Alps :lol:

Am doua tastaturi cu keycaps compatibile cu switchurile Alps (minus o tasta :)

thebluefox

17 Nov 2016, 15:40

Andrei P wrote: Wew, sa inteleg ca nu se poate comanda de pe taobao ca si pe aliexpress? Pretul e super bun si se apropie si ziua mea de nastere :P
Nu livreaza in Romania, dar exista variante alternative...

thebluefox

17 Nov 2016, 15:44

Am switchuri din astea:
wiki/SMK_Cherry_MX_mount

Andrei P

17 Nov 2016, 15:46

thebluefox wrote:
Andrei P wrote: Wew, sa inteleg ca nu se poate comanda de pe taobao ca si pe aliexpress? Pretul e super bun si se apropie si ziua mea de nastere :P
Nu livreaza in Romania, dar exista variante alternative...
Te referi la servicile de livrat de pe Alibaba?

gogusrl

17 Nov 2016, 15:51

Laser
emacs -nw

17 Nov 2016, 15:52

thebluefox wrote: Am switchuri din astea:
wiki/SMK_Cherry_MX_mount
Nu-s sigur ca se potrivesc distantele, compara cu:

w/images/3/35/CherryMxPlatePcbMounted.jpg

Adica un PCB pentru switch-uri Cherry MX nu ar putea folosi switch-urile SMK. Asa pare din poze, poate ma insel (eventual mai cauta pe forum).

Laser
emacs -nw

17 Nov 2016, 15:54

gogusrl wrote: nu de pe alibaba, de pe taobao.com. mai exact https://world.taobao.com/item/537653557 ... ejJ#detail

o mai gasiti si aici : http://www.ebay.com/itm/Tada68-with-thi ... MYyNcLaLSQ
Nush pe unde am citit/vazut, dar se pare ca uneori pretul de shipping total (taobao -> proxy -> destinatie) plus taxa proxy (plus timp mancat) nu e prea rentabil fata de cumpararea direct de pe ebay (mi-am amintit de astea vazand linkul tau :D la ebay, care nu e departe de 60$ + 60$ + taxa proxy, cat o fi)

gogusrl

17 Nov 2016, 15:55

As cumpara si de pe ebay daca as gasi carcasa pe care o vreau. astept acum raspuns de la unu de pe DT care se pare ca-i din China.

thebluefox

18 Nov 2016, 08:29

Laser wrote:
thebluefox wrote: Am switchuri din astea:
wiki/SMK_Cherry_MX_mount
Nu-s sigur ca se potrivesc distantele, compara cu:

w/images/3/35/CherryMxPlatePcbMounted.jpg

Adica un PCB pentru switch-uri Cherry MX nu ar putea folosi switch-urile SMK. Asa pare din poze, poate ma insel (eventual mai cauta pe forum).
Mai degraba ma intereseaza distantele de la Alps. Cea de pe Instructables e facuta cu SMK Alps Mount.

Post Reply

Return to “Other languages”