Romanian Corner
- AdrianMan
- Main keyboard: Monokei Kei, HHKB, Beige Leopolds - FC660c&980c
- Main mouse: Kensington Expert Trackball
- Favorite switch: topre & smooth+0wobble+BIG bump 50-67g+silent
- DT Pro Member: 0222
Laser wrote: ↑IBM Model M, UK layout, cu spacebar foxat (se poate lipi/inlocui) la 130RON: https://www.olx.ro/oferta/tastatura-mec ... 4802580487
Eu am una cu layout german, functionala, as putea s-o vand la 200RON + curier, daca intereseaza pe cineva (dati un PM).
Salutare,
Am intrat de curand in posesia unui IBM Model M 1396790. https://goo.gl/photos/4EEq9AmZGoyzjQ5Z7
Imi poti spune, te rog, cum sa o restaurez/curat cat mai bine ?
De asemenea, are 5 taste lipsa, partea superioara... ai idee de unde pot face rost sa le inlocuiesc?
Multumesc mult !
- Laser
- emacs -nw
- Main keyboard: Plum TKL \w Topre domes (work) / Novatouch (home)
- DT Pro Member: 0180
Salut - si felicitari de achizitie, ai prins un Model M in format ANSI, e ceva mai rar pe meleagurile astea
Daca functioneaza, n-as desface-o (a mea am luat-o de pe ebay in stare buna, asa ca n-am curatat-o pe interior), as curata-o doar pe exterior.
Tastele, dupa cum se vede (la cele care lipsesc) sunt facute din doua bucati - dar se pot scoate complet (ambele parti) si pune la spalat in apa nu foarte fierbinte cu ceva sapun cat mai simplu/neparfumat. Iar dupa, la plasarea tastelor inapoi in "barrels" (tuburile care contin arcurile), trebuie avut un pic de grija sa nu "prinda" gresit arcul - daca o tasta nu face clic, trebuie scoasa si introdusa din nou (arcul trebuie sa intre "corect" in santul din interiorul tastei).
De facut rost de tastele lipsa, tot aici pe forum ar fi cel mai bine sa intrebi lumea (poate un post de tip WTB, sau daca dai o cautare dupa userii care au IBM Model M prin postari, care au la profil o tara din Europa, si le trimiti cate un PM). Poti cauta si pe ebay.com/ebay.de, sunt unii care vand taste la bucata, daca-ti convine pretul.
Pentru o restaurare "la sange" (sincer, nu stiu daca merita efortul, daca tastatura merge asa cum e), unii merg pe ceea ce se numeste un "bolt mod" - dar e ceva de lucru si e o modificare ireversibila.
De asemenea, tastatura poate fi trecuta pe conexiune USB, si sa devina complet programabila (functii taste, macrouri etc.) cu un Teensy 2.0 sau un Arduino Pro Micro pe care se pune firmware-ul TMK a lui Hasu (sau, alternativ, "Soarer's converter" firmware), sunt tot felul de thread-uri pe aici, poate le-ai vazut deja.
Ideal ar fi daca alt user de aici din tara ar avea niste taste de Model M de care sa se poata lipsi. Eu am doar taste de la un Model F "Bigfoot" care sunt dintr-o bucata si arata usor diferit, deci ar trebui sa-ti dau tot setul, dar setul nu are acelasi layout si nu acopera tastele necesare pentru formatul ANSI (cu siguranta tasta Left Control nu e la fel). Dar daca nu gasesti nimic altceva pentru o perioada si gasesti ca te-ar ajuta ...
Daca functioneaza, n-as desface-o (a mea am luat-o de pe ebay in stare buna, asa ca n-am curatat-o pe interior), as curata-o doar pe exterior.
Tastele, dupa cum se vede (la cele care lipsesc) sunt facute din doua bucati - dar se pot scoate complet (ambele parti) si pune la spalat in apa nu foarte fierbinte cu ceva sapun cat mai simplu/neparfumat. Iar dupa, la plasarea tastelor inapoi in "barrels" (tuburile care contin arcurile), trebuie avut un pic de grija sa nu "prinda" gresit arcul - daca o tasta nu face clic, trebuie scoasa si introdusa din nou (arcul trebuie sa intre "corect" in santul din interiorul tastei).
De facut rost de tastele lipsa, tot aici pe forum ar fi cel mai bine sa intrebi lumea (poate un post de tip WTB, sau daca dai o cautare dupa userii care au IBM Model M prin postari, care au la profil o tara din Europa, si le trimiti cate un PM). Poti cauta si pe ebay.com/ebay.de, sunt unii care vand taste la bucata, daca-ti convine pretul.
Pentru o restaurare "la sange" (sincer, nu stiu daca merita efortul, daca tastatura merge asa cum e), unii merg pe ceea ce se numeste un "bolt mod" - dar e ceva de lucru si e o modificare ireversibila.
De asemenea, tastatura poate fi trecuta pe conexiune USB, si sa devina complet programabila (functii taste, macrouri etc.) cu un Teensy 2.0 sau un Arduino Pro Micro pe care se pune firmware-ul TMK a lui Hasu (sau, alternativ, "Soarer's converter" firmware), sunt tot felul de thread-uri pe aici, poate le-ai vazut deja.
Ideal ar fi daca alt user de aici din tara ar avea niste taste de Model M de care sa se poata lipsi. Eu am doar taste de la un Model F "Bigfoot" care sunt dintr-o bucata si arata usor diferit, deci ar trebui sa-ti dau tot setul, dar setul nu are acelasi layout si nu acopera tastele necesare pentru formatul ANSI (cu siguranta tasta Left Control nu e la fel). Dar daca nu gasesti nimic altceva pentru o perioada si gasesti ca te-ar ajuta ...
- AdrianMan
Wow, multumesc pentru raspunsurile rapide si primirea calduroasa Sunt interesat sa o trec pe usb, am lasat-o la un domn care se ocupa cu reparatii electronice si mi-a spus ca ii poate pune usb ...
@gogusrl : Ar fi super tare daca m-ai putea ajuta
O seara frumoasa!
@gogusrl : Ar fi super tare daca m-ai putea ajuta
O seara frumoasa!
- AdrianMan
Salutare,
Am gasit pe olx un anunt cu niste tastaturi care ar fi mecanice ...
https://www.olx.ro/oferta/tastatura-pc- ... b14c353c23
Aveti idee ce modele sunt si daca e ceva de capul lor?
- derzemel
- Main keyboard: FC660C, SSK, TX-1800 Nixie
- Main mouse: Mionix Naos 7000
- Favorite switch: Alps SKCL/SKCM tactile
Sunt rubber dome amandouaAdrianMan wrote:Salutare,
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- AdrianMan
Meh
Apropo, e vre-un thread romanesc pe unde v-ati prezentat tastaturile? Sunt curios si eu ce aveti
Apropo, e vre-un thread romanesc pe unde v-ati prezentat tastaturile? Sunt curios si eu ce aveti
- AdrianMan
Deci vad ca toata lumea are super tastaturi Si multe ) Eu sunt recent detinator al unui CM Masterkeys Pro L white Led, pe care l-am facut curcubeu cu un set de la chinezi +IBM model M-ul mentionat anterior :
Am mai avut un SteelSeries 6GV2 cu mx Blacks care nu mi-a placut si l-am vandut.
Cred ca sunt "hooked" si eu @-)
As vrea sa incerc si eu live mai multe tipuri de switch-uri, pana acum m-am jucat decat cu mx blacks,browns si blue, si foarte putin cu model M-ul care mi se pare chiar deosebit la feeling. Dar pentru daily use, la birou, nu pot folosi ceva zgomotos, de aceea am si mers pe browns.
Am citit mai pe la inceputul thread-ului ca mai faceati meeting-uri...daca se face ceva prin Bucuresti as vrea sa "partikip" si eu
Spoiler:
Cred ca sunt "hooked" si eu @-)
As vrea sa incerc si eu live mai multe tipuri de switch-uri, pana acum m-am jucat decat cu mx blacks,browns si blue, si foarte putin cu model M-ul care mi se pare chiar deosebit la feeling. Dar pentru daily use, la birou, nu pot folosi ceva zgomotos, de aceea am si mers pe browns.
Am citit mai pe la inceputul thread-ului ca mai faceati meeting-uri...daca se face ceva prin Bucuresti as vrea sa "partikip" si eu
-
- Main keyboard: Razer Blackwidow Ultimate
- Main mouse: Steelseries Rival 100
- Favorite switch: MX Blue
- DT Pro Member: -
Nu chiar toată lumea, dar sigur toți își doresc Deocamdată caut un set de PBT Dyesub pentru a mea Anne Pro si cam atât deocamdată.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
- gogusrl
- Main keyboard: Cherry G80-1851
- Main mouse: Logitech G9x
- Favorite switch: linear stuff
Eu acasa folosesc un TADA68 ISO cu gateron blacks si random dyesubs
Si la munca un Zenith G80-1192HAG cu vintage mx blacks si Cherry ANSI dyesubs + doubleshot ISO kit
Mai am in rotatie :
- novatouch cu ansi doubleshots, iso kit
- wang 725-3770 ISO (amber alps) si ANSI (black alps)
- IBM Model M ISO
- Apple Extended Keyboard 2 ISO cu dampened cream alps
- SGI Granite ANSI cu dampened white alps
- Cherry G80-1000 cu zfrontier vulcan dyesubs
In productie
- 2 x Alps64 60%, unul il fac ISO, unul ANSI
- phantom pcb + custom case
- Ampex white spaceinvaders de convertit
In "stoc" inca 30++ tastaturi utilizabile sau mai putin utilizabile. Candva o sa gasesc rabdarea necesara sa le pozez pe toate si sa fac si eu un thread cu "my collection".
Spoiler:
Spoiler:
- novatouch cu ansi doubleshots, iso kit
- wang 725-3770 ISO (amber alps) si ANSI (black alps)
- IBM Model M ISO
- Apple Extended Keyboard 2 ISO cu dampened cream alps
- SGI Granite ANSI cu dampened white alps
- Cherry G80-1000 cu zfrontier vulcan dyesubs
In productie
- 2 x Alps64 60%, unul il fac ISO, unul ANSI
- phantom pcb + custom case
- Ampex white spaceinvaders de convertit
In "stoc" inca 30++ tastaturi utilizabile sau mai putin utilizabile. Candva o sa gasesc rabdarea necesara sa le pozez pe toate si sa fac si eu un thread cu "my collection".
- gogusrl
Niste poze oribile cu ultimele miscari
Novatouch cu ANSI Doubleshots si ISO kit
Zenith branded Cherry G80-1192HAX cu pcb de G80-1000HAU si Zfrontier Vulcan Dyesubs ( that's a mouthful )
Novatouch cu ANSI Doubleshots si ISO kit
Zenith branded Cherry G80-1192HAX cu pcb de G80-1000HAU si Zfrontier Vulcan Dyesubs ( that's a mouthful )
- AdrianMan
Arata super fain Nova touch-ul De unde ai tastele colorate layout ISO (caps,win,ctrl, shift,etc) ?
- AdrianMan
Random facts, am gasit weekendul asta cea mai urata tastatura cherry, intr-un talcioc Am pastrat hidoseniile de keycaps, insa nu stiu ce a fost in capul meu de am aruncat tastatura :/ mergea pt piese/carcasa, sau era vre-un doritor pe aici....oricum, la apasare erau naspa switch-urile.
https://goo.gl/photos/4Wq4Rt3k3V1wrSk99
Acum imi pare rau dar pe viitor voi strange tot...sau macar temporar pana ma consult pe aici...
Acum imi pare rau dar pe viitor voi strange tot...sau macar temporar pana ma consult pe aici...
- gogusrl
carcasa era misto ca era neagra, pcb/switchuri s-au dus bine la gunoi, caps-urile sunt funny si cam atat
Edit : tastele colorate sunt de la DanielT si fac parte din diferite seturi, de ex : GMK Bluegaloo ( group-buys-f50/gmk-electric-bluegaloo-m ... 10376.html ) si GMK RGB / CYMG.
Edit : tastele colorate sunt de la DanielT si fac parte din diferite seturi, de ex : GMK Bluegaloo ( group-buys-f50/gmk-electric-bluegaloo-m ... 10376.html ) si GMK RGB / CYMG.
- AdrianMan
Ceva util/interesant aici ? Stiu ca sunt rubber domes dar sunt curios de keycaps.
https://goo.gl/photos/RvsBsD1c5Gvk8bHt6
https://goo.gl/photos/RvsBsD1c5Gvk8bHt6
- gogusrl
cea de jos e un BTC cu caps-urile cherry compatible dar cele stabilizate nu poti sa le folosesti. De asemenea, Escape-ul e 1.25u deci nici ala nu poti sa-l folosesti (decat ca windows key or some shit).
- thebluefox
- Main keyboard: Cherry MX 3000M CYA
- Favorite switch: Alps
Switch-urile erau cumva :AdrianMan wrote: ↑Random facts, am gasit weekendul asta cea mai urata tastatura cherry, intr-un talcioc Am pastrat hidoseniile de keycaps, insa nu stiu ce a fost in capul meu de am aruncat tastatura :/ mergea pt piese/carcasa, sau era vre-un doritor pe aici....oricum, la apasare erau naspa switch-urile.
wiki/Cherry_MY ?
- AdrianMan
Salut, da, plastic alb + arc + limba metalica.
Efectiv cand tastai pe ele se simteau ... yacky, dupa cum spune si pe wiki: "like prodding a dead octopus" )
Dar na, oricum my bad, de acum pastrez tot, macar pt un timp si va zic si voua pe aici.
Efectiv cand tastai pe ele se simteau ... yacky, dupa cum spune si pe wiki: "like prodding a dead octopus" )
Dar na, oricum my bad, de acum pastrez tot, macar pt un timp si va zic si voua pe aici.
- thebluefox
- Main keyboard: Cherry MX 3000M CYA
- Favorite switch: Alps
Nu cred că le regretă nimeni... Dacă da, să scrie
- AdrianMan
Interesant dar e prea mica pt mine
Ca fapt divers, am sa dau CM Masterkeys Pro L-ul si caut o noua tastatura "main".
Ce mai ai de vanzare ?
Ca fapt divers, am sa dau CM Masterkeys Pro L-ul si caut o noua tastatura "main".
Ce mai ai de vanzare ?
- AdrianMan
Random facts, am vazut o tada68 pe ebay , dar cred ca ajunge scump cu livrare si taxe
http://www.ebay.com/itm/222411681429
http://www.ebay.com/itm/222411681429
- gogusrl
pret foarte bun
https://www.olx.ro/oferta/kit-gaming-ta ... a54fe01b50
https://www.olx.ro/oferta/kit-gaming-ta ... a54fe01b50
- Laser
- emacs -nw
PBT subtiri, dar layout ok (ANSI) si switch-uri MX Black usor de schimbat: https://www.olx.ro/oferta/vand-tastatur ... 106e2265cb
- Laser
- emacs -nw
Mie imi place layout-ul Doar ca n-am nevoie nici de tastatura, nici de vreo chestie din ea. Dar mi se pare perfecta pt. cine vrea sa incerce combinatii de switch-uri si arcuri diferite.